dinsdag 7 april 2015

antwoorden / réponses

Voor Corine en Marjan: Ik heb ballonhoesjes gemaakt voor een collega die naar Ghana ging, voor kleine kindertjes met en zonder beperking en later voor de moeder van Jos, die naar Java ging. Je kunt er een ballon in doen en er leuk mee ballen. Het neemt niet veel plaats in in het vliegtuig, het is stevig genoeg voor op de grond en het is nét iets zwaarder dan een ballon waardoor je er makkelijker mee kunt gooien. Hier is de tutorial.

Pour Corine et Marjan: J'ai fait des housses pour ballons pour une collègue qui partait au Ghana, pour des petits enfants avec et sans handicap et plus tard aussi pour la mère de Jos, qui partait en Indonésie. On peut y rentrer un ballon et jouer avec. Ça ne prend pas beaucoup de place dans l'avion, c'est assez costaud pour tomber par terre et c'est juste un peu plus lourd qu'un ballon, ce qui fait qu'on peut le lancer plus facilement. Ici le tutoriel.

De schapen zijn voor het schaapscheerdersfeest van de kinderboerderij en voor een schapenfeestje in een kleuterklas. Ik maak ze van gips en ze worden geverfd of beplakt met wol. Ik doe dit al een paar jaar met veel plezier (en met veel rotzooi...). Je wilt niet weten hoe de vloer er uit ziet.

Les moutons sont pour la fête de la tonte des moutons dans un village proche et pour une petite fête dans un cp dans un autre village. Je les fais en plâtre et ils seront peints ou collés avec de la laine. J'en fais toutes les années avec beaucoup de plaisir (et beaucoup de bordel...). Je ne vous montre pas le sol de mon atelier. 2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee die ballonballen! Ik heb de tutorial in mijn favorieten gezet, wie weet!
  wat lief dat je zoveel schaapjes maakt voor het goede doel! Die vloer kan ik me wel een beetje voorstelken als ik naar de foto van je tafel kijk ;o)
  Dank voor de antwoorden, ik ben weer een hoop wijzer!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Petra, duidelijke tutorial, van de ballonhoesjes. Dat is inderdaad een idee om de kleinste restjes op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen