maandag 16 november 2015

Bla bla bla en een kleinzoon / bla bla bla et un petit-fils

Zo hoor, hier ben ik weer. Het is al weer enige tijd geleden dat ik een berichtje geplaatst heb. In het kort: mijn vader heeft een beroerte gehad en is na een epileptische aanval sinds 2 1/2 week opgenomen in het ziekenhuis en nu het verpleeghuis. En het gaat niet goed met hem. We kijken nu van dag tot dag hoe het gaat. Dat is triest.

Bon, me revoilà. Ça fait un moment que j'ai placé un message. En bref: mon père a eu une AVC et après une crise d'épilepsie il s'est trouvé à l'hôpital et ensuite dans une maison de soins. Et il ne va pas bien. On regarde de jour en jour comment il va. C'est triste.

Maar er gebeuren ook leuke dingen in het leven: de geboorte van mijn kleinzoon. Het is zo'n lief ventje, met een grote bos haar. (hij lijkt op z'n oma! Nou ja, toen ze baby was dan, hahaha) Hier zit 'ie met z'n grote broer.

Mais il y a aussi des choses heureuses dans la vie: la naissance de mon petit-fils. Il est tellement mignon avec sa grosse tignasse de cheveux. (il ressemble à sa grand-mère! Enfin, quand elle était bébé, hahaha) Le voilà avec son grand frère.

Natuurlijk heb ik al verschillende dingen gebreid en gehaakt, maar daar ben ik even de foto's van kwijt.
Bien sûr, j'ai déjà tricoté et crocheté plusieurs affaires, mais je n'arrive plus à trouver les photos. 

Verder ben ik druk bezig met het organiseren van de Winterfair in het natuurbezoekerscentrum bij mij in de buurt. Wat gaat daar een hoop tijd in zitten! Ik sta er al jaren met een tafel, maar dat is toch heel anders dan het te organiseren.

Je suis très occupé également par l'organisation d'un marché d'hiver dans le centre naturel vers chez moi. Ça prend beaucoup de temps! J'y vais depuis des années avec des bricoles, mais l'organisation est vraiment autre chose.Ik ben er al wel druk mee bezig, kijk maar naar wat ik al gemaakt heb. En nu heb ik nog geen foto's van al het houtwerk wat de mensen van de 'groenvoorziening' gemaakt hebben. Alleen een foto van de kerststalfiguren.
Regardez ce que j'ai déjà fait. Et il me manque des photos de toutes les bricoles en bois que mes anciens collègues ont fabriquées. J'ai juste une photo des figurines de la crèche.
Engeltjes met veren en lint
Des anges avec des plumes et des rubans

cupcake sleutelhangers
des cupcakes porte-clefs

mutsen en kerstbomen voor in de kerstboom
Des bonnets et des sapins pour dans le sapin

cupcakes voor de vogels
Des cupcakes pour les oiseaux

zelfgemaakte notenwijn
du vin de noix fait maison

en natuurlijk jam
et de la confiture bien sûr

en een paar glazen hangers
des ornements en verre

Is het geen schattig stel?
Ne sont-ils pas mignons?

Ik heb een probeersel gemaakt met de colour pad van Lennie Flennerie voor in de kerstboom. Ik vond hem erg leuk, maar hij bleef niet goed plakken en inmiddels ben ik hem kwijt. Ik heb nog wel de foto.

J'ai fait un essai avec le Colour Pad de Lennie Flennerie pour faire un ornement pour le sapin. Je le trouvais bien réussi, mais il ne collait pas bien et maintenant je l'ai perdu. Il me reste juste la photo.


9 opmerkingen:

 1. Hai Petra, nou wat een naar nieuws van je vader.
  En mooi nieuws van je kleinzoon...het kan raar lopen in het leven.
  Je bent al lekker aan het produceren voor de winterfair, super hoor!
  Ik kan mij voorstellen dat het een enorme bak tijd kost. Succes ermee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een traan en een lach staan dicht bij elkaar.....verdrietig dat het niet goed gaat met je vader. Maar tegelijkertijd gefeliciteerd met je kleinzoon, wat een schatje. Wordt hij vastgehouden door zijn grote zus?
  Het is extra druk nu in je leven door de zorgen om je vader, maar ook door het genieten van het jonge leven en dan ook nog de organisatie van een fair erbij....
  Je kunt je gedachten in ieder geval verzetten.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel beterschap met je pa ...
  Proficiat met de geboorte van je kleinzoon ...
  Geniet zoveel je kan van deze momenten ...
  Dit wordt zeker en vast een geslaagde fair ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om weer eens wat van je te lezen! Verdriet en blijdschap liggen soms zo dicht bij elkaar. Maar het weerhoudt je niet om productief te zijn! Ik hoop langs te komen op de winterfair!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Quelle activité ! Félicitations pour ce joli bébé et courage pour ton papa. Bon dimanche, je te lis sur FB !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Les réactions postées plus de trois jours après mon message sont mis en attente (ou modération?) à cause du spam que j'avais sur mn blog. Mais je les ai lues! Merci.

   Verwijderen
 6. Nou ja, heb ik dit gemist!
  Gefeliciteerd met het nieuwe prachtige kleinkind!
  Sterkte en beterschap wat betreft je vader!
  En heel leuk, alles over die fair! 't Is een beetje ver voor mij, maar anders kwam ik zeker kijken!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé bien, malgré l'état de santé de ton papa qui te préoccupe partout et le bonheur d'être grand-mère, tu ne restes pas inactive, ça me bluffe complètement !

  BeantwoordenVerwijderen