dinsdag 8 maart 2016

Barbie jurkje met stroken / robe de Barbie avec volants

Dinsdag poppendag
Mardi 

Dit is een jurkje dat leuk is om te maken met een klein restje jersey of stretchstof. Je hebt er echt niet veel van nodig. Stretchstof heeft als voordeel dat het niet rafelt, maar je hebt er wel een aparte naaimachinenaald voor nodig.

Voici une robe qu´on peut faire facilement avec un reste de tissu en jersey ou en tissu extensible. Il n´en faut vraiment pas beaucoup. L´avantage est que le tissu ne s´effiloche pas, mais il faut une aiguille spéciale pour la machine a coudre. (mon clavier ne fait pas ce que veux, je ne sais plus comment faire les accents).

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie, vrolijke en zomerse jurk! Ik vind het heel knap gemaakt! Zo'n gepriegel op de naaimachine, heel mooi gedaan.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een chique jurk! Een aparte naald voor jersey? Oh dat wist ik niet; weer wat geleerd :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je het beste naaien met jersey- of stretchnaalden. Anders komen er gaatjes in de stof of de draden grijpen niet goed in elkaar zodat er lussen of extra lange steken ontstaan. Bij mijn machientje tenminste...

   Verwijderen
 3. Leuk hoor en ook die andere jurken uit jouw eerdere bericht. Maar wat een gepriegel , knap hoor dat jij dat voor elkaar krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen