dinsdag 1 maart 2016

Barbiepoppen / poupée barbieIk heb gisteren geholpen in de goededoelenwinkel met het versjouwen van de binnengekomen spullen, die vanuit de ontvangstruimte in de winkel gezet moeten worden. Er was een grote doos met blote barbies, die ik heb meegekregen om ze aan te kleden, zodat ze meer kans hebben om een nieuw huis te krijgen.

Hier j'ai aidé dans le magasin d'affaires d'occasion du village voisin pour transporter les affaires reçues de l'entrée jusqu'au magasin. Il y avait un gros carton de barbies nues, que j'ai ramenées à la maison pour les habiller afin qu'elles aient plus de chance de trouver une nouvelle maison.Dus doe ik de komende weken mee met de 'dinsdag poppendag' van de breimeisjes. Met de patronen van de kleertjes die ik heb gemaakt. Ik begin met een tweetal jurken die ik al voor mijn nichtjes gemaakt had.

 Alors je vais participer à 'mardi, jour des poupées' sur ce blog. Avec les patrons des vêtements que j'ai faits. Je commence avec deux robes que j'avais déjà fait pour mes nièces.


De jurk heb ik gemaakt van wit satijn met een ingeweven motief en een kantje onder langs de rok. De pofmouwtjes zitten met een stukje satijnband onder langs de mouwtjes en een stukje satijnband aan de bovenkant van de mouw vast aan het bovenstukje van de jurk. Ik had nog een paar kleine veertjes die ik op een klein wit haarclipje heb geplakt als hoofddecoratie.
J'ai cousu cette robe avec un tissu satiné blanc avec un motif tissé fantaisie et un bout de ruban en bas de la jupe. Les manches bouffantes sont fermés en bas par un petit ruban satiné et attachées en haut avec un ruban sur le bustier. J'ai collé quelques petites plumes sur une toute petite barette blanche pour décorer ses cheveux.

Een stukje satijnband rond de taille (om de oneffenheden weg te werken, want het is wel een gepriegel hoor) met een knoop aan de achterkant. Ik ben vergeten om de onderrok van tule op de foto te zetten.
Un bout de ruban autour de la taille (pour cacher les fautes dans la couture, parce que c'est vraiment tout petit) et un noeud dans le dos. J'ai oublié de faire une photo de faire une photo du jupon en tule.

Hetzelfde model,van lichtblauwe voeringstof, maar dan geen kant aan de onderkant (want ik had geen blauw kant). Ik heb de rok in 8 stukken verdeeld en op die plekken een klein stukje gerimpeld en vastgezet met een klein sterretje. Ik had nog 1 roosje, dat ik met een stukje lint heb vast gezet aan de taille, op het stukje waar een plooi in het naaiwerk zat. In het haar heeft ze een blauwe vlinder, vastgelijmd op een klein blauw haarknijpertje.
Le même modèle, d'un tissu de doublure bleu clair. Comme je n'avais pas de ruban de dentelle en bleu, j'ai divisé la jupe en 8 parties et j'ai réhaussé ces parties un tout petit peu en l'attachant avec une petite étoile. Il me restait encore 1 fleur, que j'ai attaché avec un bout de ruban à la taille, à l'endroit où il y avait un pli dans la couture. Elle a un papillon bleu dans les cheveux, collé sur une petite pince bleue.

De achterkant van het lijfje is gewoon met een drukknoopje dichtgenaaid. Ook hier weer een onderrok van tule.
Le dos du bustier se ferme avec un bouton pression. Ici aussi un jupon en tule.
Ik heb dit een beetje vergroot zodat je de lijnen wat beter ziet. Het past net op een A4'tje. Ik heb wat snoertjesproblemen met al mijn apparaten, volgende keer een beter getekend patroon. Dit had ik een keer gescand en nu maar zo hier geplaatst.
J'ai aggrandi un peu le patron pour qu'on puisse mieux voir les lignes. C'est juste la taille d'une feuille A4. J'ai quelques problèmes avec les câbles de tous mes appareils, la prochaine fois un patron un peu mieux dessiné. J'avais scanné ce dessin et je le place tel quel.

Het pofmouwtje heb ik overgenomen van een ander jurkje. De dikke lijnen zijn van een jurk van een kleiner popje.
J'ai pris le dessin de la manche bouffante d'un autre modèle. C'est le dessin en bas. Les lignes épaisses sont d'une robe d'une poupée plus petite. 
Volgende keer maak ik meer foto's van het naaiproces.
La prochaine fois je ferai plus de photos de la couture.

7 opmerkingen:

 1. Ja, je poppenblog staat erop :-)
  Mooi! Prachtige jurken! Zo zijn de dames heel aantrekkelijk!
  Je hebt nog wel wat te doen.... Succes met al die barbies!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige jurken! Zelf heb ik een tijdje terug een bruidsjurk gemaakt voor een barbie, en dat is gewoon leuk om te doen! Aangezien je een doos vol hebt, kun je nog wel even vooruit... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom en blij dat je meedoet met de poppendag! Ik heb je ook vermeld vandaag na advies van Akkelien! De jurken zijn prachtig! Snap niet hoe je dit kan. Als het kan gebreid worden kan ik alles maken, maar naaien is wel een heel pak minder (heb het ook nooit echt geleerd).
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat leuk! De barbiers zijn bij je in goede handen, haute couture! Knap, het priegelen op de cm...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk zo'n doos blote barbie's, ik heb ook nog wat dames die graag kleertjes willen dus ik ga je volgen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen