zaterdag 16 september 2017

stoofpeertjes 2e recept / poires cuites 2ème recette

Ook van kookse.tv :
Encore une recette de kookse.tv :

4 stoofperen
2 kruidnagels
150 ml rode wijn
150 ml water
80 gram bruine basterdsuiker
1 laurierblad
1 kaneelstok

4 poires
2 clous de girofle
150 ml de vin rouge
150 ml d'eau
80 grammes de cassonade (sucre marron)
1 feuille de laurier
1 bâton de canelle

Laurierblad kon ik zo gauw niet vinden, dan maar zonder. 4 stoofpeertjes is zó weinig. Ook hier verdubbel ik de hoeveelheden, behalve het kaneelstokje et de kruidnagels. In mijn herinnering waren de peertjes van mijn vader nooit zo kruidig. Waarom heb ik nooit gekeken hoe hij dat deed? (Nou ja, eigenlijk weet ik dat wel, want hij begon altijd al om 5 uur 's ochtends, dan ben ik niet op mijn best. Mijn moeder ook niet trouwens)

Je n'arrivais pas à trouver du laurier dans mes placards, alors je ferai sans. 4 poires ça fait tellement peu. Ici aussi je double les quantités, sauf le bâton de canelle et les clous de girofle. Dans mes souvenirs les poires de mon père n'étaient jamais très épicées. Pourquoi je n'ai jamais regardé comment il faisait ses poires? (Ben finalement, je sais bien, parce qu'il commençait toujours vers 5 heures du matin, et je ne suis pas au mieux à ces heures-là. Ma mère non plus d'ailleurs)



Mm, te bruin. Wordt vervolgd.

Mm, trop brun. A suivre.




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